Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής & Φιλαναγνωσίας

Το εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας αφορά παιδιά Δημοτικού και πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Με τη βοήθεια της παιδαγωγού και προσκεκλημένων λογοτεχνών τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ποικιλία λογοτεχνικών κειμένων, τα οποία προσεγγίζουν κριτικά μέσα από δραστηριότητες και παιδαγωγικά παιχνίδια που συνδυάζουν άλλες μορφές τέχνης και νέες τεχνολογίες.

Στην πορεία του προγράμματος τα παιδιά ξεκινούν να γράφουν τα δικά τους λογοτεχνικά κείμενα. Εξοικειώνονται έτσι με τις τεχνικές της αφήγησης, της περιγραφής και των υπολοίπων αφηγηματικών τρόπων, ενώ παράλληλα μαθαίνουν έμμεσα την Ιστορία της Λογοτεχνίας, τα Λογοτεχνικά Ρεύματα και τις Γενιές.

Αυτό που τελικά επιτυγχάνεται, είναι να εκφραστούν τα παιδιά καλλιτεχνικά, να βελτιωθούν γλωσσικά, αλλά και να ξεκινήσουν να απολαμβάνουν την αναγνωστική διαδικασία.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑