Εξάντας: Εδώ μαθαίνουμε αλλιώς

Ο Εξάντας είναι μία εκπαιδευτική δομή (Φροντιστήριο και Σχολική Μελέτη) στη Λάρισα, που καλύπτει τις ανάγκες για υποστηρικτική διδασκαλία όλων των παιδιών από το Δημοτικό ως το Λύκειο. Παράλληλα, πραγματοποιούμε «εξωφροντιστηριακές» δράσεις και προγράμματα, προκειμένου να προωθήσουμε μια μορφή εκπαίδευσης που επιδιώκει την ευρύτερη καλλιέργεια των παιδιών.

Στο Δημοτικό τα παιδιά, με την υποστήριξη της δασκάλας Εύας Αρζομανίδου, μελετούν ομαδοσυνεργατικά τα μαθήματα της επόμενης μέρας. Η διαδικασία, αν και ανταποκρίνεται στους στόχους του Δημοτικού Σχολείου, δεν θυμίζει σε τίποτε αυτό, καθώς τα παιδιά μαθαίνουν «αλλιώς» μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Επίσης στον Εξάντα – Σχολική μελέτη υπάρχει πάντοτε χρόνος για δημιουργική απασχόληση και διασκέδαση!

Στο Γυμνάσιο οι μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων μελετούν τα μαθήματα της επόμενης ημέρας με τη βοήθεια της ομάδας εκπαιδευτικών του Εξάντα. Έτσι, μένει χρόνος για εξωσχολικές τους δραστηριότητες και ξεκούραση.

Στο Λύκειο τα παιδιά και των τριών τάξεων μπορούν να παρακολουθήσουν όλα τα εξεταστέα μαθήματα, τα οποία εμπεδώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέσα από κύκλους διαγωνισμάτων. Επειδή, όμως, οι ανάγκες είναι ξεχωριστές για κάθε μαθητή και μαθήτρια, διατηρούμε μόνο κλειστά τμήματα πραγματοποιώντας στοχευμένη διδασκαλία μέσα από σύγχρονες προσεγγίσεις. Συγκεκριμένα παρέχονται οι εξής επιλογές: α) τμήμα 3-6 ατόμων, β) ιδιαίτερο μάθημα 1 ή 2 ατόμων (με έκπτωση στα 2 παιδιά) σε απολύτως προσιτές σταθερές τιμές, στο χώρο του φροντιστηρίου.

Στη Β´ τάξη του Γενικού Λυκείου, όμως, παράλληλα με τα μαθήματα των δύο προσανατολισμών ξεκινά και η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις, προκειμένου τα παιδιά να μεταβούν πιο ομαλά στην απαιτητική τελευταία τάξη του Λυκείου. Στη Γ´ Λυκείου προσφέρονται τα μαθήματα και των τεσσάρων προσανατολισμών και ακολουθείται ένα πρόγραμμα αποτελεσματικό, αλλά όχι εξοντωτικό, εφόσον τα κλειστά τμήματα μας μάς επιτρέπουν να δουλέψουμε με τα παιδιά σε συνθήκες (αλλά όχι τιμή) ιδιαίτερου μαθήματος. Η στενή σχέση που αναπτύσσεται μας δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε ουσιαστικά τους μαθητές και τις μαθήτριες τόσο γνωστικά, όσο και ψυχολογικά.

Στον Εξάντα λειτουργεί, επίσης, τμήμα αποφοίτων Γενικού Λυκείου για όσους και όσες θέλουν να ξαναπροσπαθήσουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Προσφέρονται, ακόμα, τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών για παιδιά Β´ και Γ´ τάξης ΕΠΑΛ.

Στους χώρους του Εξάντα λειτουργεί αναγνωστήριο και δανειστική βιβλιοθήκη, για να έχουν όλοι και όλες πρόσβαση σε λογοτεχνικά και επιστημονικά έργα. Παράλληλα, οι ανοιγόμενοι τοίχοι του Εξάντα επιτρέπουν τη δημιουργία ενός μεγάλου ενιαίου χώρου για προβολές ταινιών, εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλων μορφών τέχνης.

Πέρα από την υποστηρικτική διδασκαλία ο Εξάντας κάθε χρόνο πραγματοποιεί πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα:

  • Το Summer School ξεκινά μετά το κλείσιμο των σχολείων και αφορά παιδιά Δημοτικού. Κάθε μέρα είναι θεματικά ορισμένη (αστρονομία, ξυλουργική, κόμικς κτλ) και περιλαμβάνει παιδαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και εκπαιδευτικές εκδρομές, που ανταποκρίνονται με έμμεσο τρόπο στα γνωστικά αντικείμενα του σχολείου.
  • Το πρόγραμμα ρομποτικής Lego Education ξεκινά τον Οκτώβρη και ολοκληρώνεται στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Αφορά παιδιά ηλικίας 7-14 ετών. Ο πιστοποιημένος Lego Instructon, Μηχανολόγος Μηχανικός, Νίκος Μεταξάς βοηθά τις μικρές και τους μικρούς εφευρέτες να κατασκευάσουν το δικό τους Lego Robot αξιοποιώντας τις επιστημονικές και τεχνολογικές τους γνώσεις, τη λογική και την φαντασία τους.
  • Το σεμινάριο 3d printing πραγματοποιείται στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και αφορά μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου-Λυκείου. Κάτω από την καθοδήγηση του Μηχανολόγου Μηχανικού Νίκου Μεταξά μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να εκτυπώνουν τα δικά τους μικροαντικείμενα σε έναν diy 3d εκτυπωτή.
  • Το εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας αφορά παιδιά Δημοτικού και πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Με τη βοήθεια της παιδαγωγού και προσκεκλημένων λογοτεχνών τα παιδιά εξοικειώνονται με τις τεχνικές της αφήγησης και της περιγραφής, απολαμβάνουν την ανάγνωση και βελτιώνονται γλωσσικά.

Όσον αφορά τη δομή του, ο Εξάντας είναι μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, αποτελούμενη από τα μέλη: Νίκο Μεταξά (Μηχανολόγος Μηχ/κός), Μάρω Τσικαρδώνη (Φιλόλογος), Εύα Αρζομανίδου (Παιδαγωγός Δ.Ε.), Σπύρο Τσιρίκογλου (Φυσικός), Κάκια Ψύρρα (Φιλόλογος) και Θάνο Μαϊμάρη (Μαθηματικός). Η ΚοινΣΕπ Εξάντας συμμετέχει ενεργά στις κοινωνικές δράσεις της πόλης και στο δίκτυο συνεταιριστικών επιχειρήσεων, στηρίζοντας την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

Εξάντας | φροντιστηριακά μαθήματα Λυκείου – σχολική μελέτη Γυμνασίου | Λιβανάτων 1 | 2410554697 | infoexadas@gmail.com

Εξάντας | σχολική μελέτη Δημοτικού | Ασκληπιού 41 | 2410554697 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: