Σχολική μελέτη Γυμνασίου

Ο Εξάντας – Σχολική μελέτη αναλαμβάνει να βοηθήσει κάθε μαθητή και μαθήτρια από την Α’ ως τη Γ’ Γυμνασίου, ώστε να διαβάζει αυτόνομα και αποδοτικά τα μαθήματα της επόμενης ημέρας. Το παιδί έρχεται πέντε μέρες την εβδομάδα στους χώρους του Εξάντα φέρνοντας μαζί του το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, προκειμένου να μελετήσει με τη συνδρομή καταρτισμένων εκπαιδευτικών.

Οι Μάρω Τσικαρδώνη (φιλόλογος), Σπύρος Τσιρίκογλου (Φυσικός), Κάκια Ψύρρα (φιλόλογος) και Θάνος Μαϊμάρης (μαθηματικός) βοηθούν τους μαθητές και τις μαθήτριες στην σχολική τους μελέτη.  Για δύο ώρες τα παιδιά προετοιμάζουν τα μαθήματα της επόμενης ημέρας και λαμβάνουν τις απαραίτητες επεξηγήσεις και την υποστήριξη όποτε το χρειαστούν. Με τον τρόπο αυτό μαθαίνουν να οργανώνουν τον χρόνο τους, αυτονομούνται, αυτενεργούν και τελικά –με δεδομένο ότι μοιράζονται το χώρο με άλλα παιδιά που επίσης μελετούν- βλέπουν τη διαδικασία του διαβάσματος ως μια ευχάριστη ρουτίνα.

Όσοι γονείς επιλέγουν τη Σχολική Μελέτη του Εξάντα  γνωρίζουν πως το παιδί τους επωφελείται μαθησιακά και γνωστικά χωρίς τη δική τους εμπλοκή. Παράλληλα βλέπουν πως το παιδί μετά τη Σχολική Μελέτη έχει όλο τον χρόνο για να συνεχίσει με τις εξωσχολικές του δραστηριότητες, να ασχοληθεί με ό,τι το «γεμίζει» και να ξεκουραστεί. Το διάβασμα για το σπίτι λοιπόν παύει πλέον να είναι βάρος τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους γονείς!

 Photo by Matthew Henry from Burst

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: